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제목
Re:Dacquoise Shells Results
작성자
관리자
작성일
2022-09-26 01:07
Hi Elita,

 

In my opinion, I think both of the photos are showing shells that have flattened out. I’m actually finding it difficult to decipher the photos – it would be great to see them in different angles.

 

The issue is one or the other:

 
  • either the meringue was too weak, or it was overwhipped that it actually separated.
  • If the meringue was too weak, then that would mean that the batter was too weak so that the shells flattened out.
  • If the meringue was overwhipped then the meringue would actually separate, meaning that the sugar and the eggwhites disintegrate. I can’t tell clearly from the photo but is that like sugar syrup oozing out on the side of the shell? If that happened thats most likely because the sugar and egg whites separated.
  • I’m sorry but I simply can’t tell clearly from the current photos.
  • Either way, you need to fix your meringue + mixing techqniue. Even if the meringue was perfect, if you overmix it with the dry ingredients then the batter would start losing volume.
  • Speed does matter a lot when making dacquoise as the meringue used in dacquoise is a really weak one (little sugar compared to egg whites)
Hope this helps! Think it would help if you post photos from different angles so that I can take another look.

 

Hanbit
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비밀글 에그타르트 반죽
김관옥 | 2022.10.09
김관옥 2022.10.09 0 2
Re:에그타르트 반죽
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생크림 카스테라 질문이 있습니다 ㅋ
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솔~* 2022.10.08 0 3521
Re:생크림 카스테라 질문이 있습니다 ㅋ
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비밀글 핸드믹서 이용 시,,
BYKEEM | 2022.10.07
BYKEEM 2022.10.07 0 4
Re:핸드믹서 이용 시,,
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관리자 | 2022.10.07
답변대기 관리자 2022.10.07 0 1295
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비밀글 생크림 카스테라 보관방법 및 베이킹 관련 질문 드립니다 🙂
BYKEEM | 2022.10.07
BYKEEM 2022.10.07 0 6
Re:생크림 카스테라 보관방법 및 베이킹 관련 질문 드립니다 🙂
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답변대기 관리자 2022.10.07 0 986
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비밀글 Financier stucked to pan
Gillian Lin | 2022.10.06
Gillian Lin 2022.10.06 0 2
Re:Financier stucked to pan
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답변대기 관리자 2022.10.06 0 1397
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최은지 | 2022.10.06
최은지 2022.10.06 0 2
Re:등업신청문의
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관리자 | 2022.10.06
답변대기 관리자 2022.10.06 0 1549
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비밀글 바스크 치즈케이크 질문입니다.
Minkyung🌟 | 2022.10.04
Minkyung🌟 2022.10.04 0 2
비밀글 Re:바스크 치즈케이크 질문입니다.
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관리자 | 2022.10.04
답변대기 관리자 2022.10.04 0 1
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비밀글 르뱅쿠키 관련 질문
최하연 | 2022.10.03
최하연 2022.10.03 0 2
Re:르뱅쿠키 관련 질문
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영주 2022.10.03 0 2
Re:계정이전 부탁드립니다
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비밀글 바스크치즈케이스
Minkyung🌟 | 2022.10.03
Minkyung🌟 2022.10.03 0 3
Re:바스크치즈케이스
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비밀글 김미경 / 고메쿠키
김미경 | 2022.09.30
김미경 2022.09.30 0 2
Re:김미경 / 고메쿠키
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관리자 | 2022.10.01
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coffeemimi | 2022.09.30
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titanic7942m@naver.com | 2022.09.29
titanic7942m@naver.com 2022.09.29 0 2
Re:계정이전
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노금솔 | 2022.09.29
노금솔 2022.09.29 0 2
Re:냉동보관시 해동
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관리자 | 2022.09.29
답변대기 관리자 2022.09.29 0 4010
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비밀글 큐브파운드 4종
정선민 | 2022.09.29
정선민 2022.09.29 0 3
Re:큐브파운드 4종
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관리자 | 2022.09.29
답변대기 관리자 2022.09.29 0 1888
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비밀글 에그타르트
유정아 | 2022.09.28
유정아 2022.09.28 0 3
Re:에그타르트
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관리자 | 2022.09.29
답변대기 관리자 2022.09.29 0 1840
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Cannelé Questions
Maggie Lim | 2022.09.28
Maggie Lim 2022.09.28 0 1540
Re:Cannelé Questions
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관리자 | 2022.09.28
답변대기 관리자 2022.09.28 0 2003
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비밀글 반죽 냉장보관
류민아 | 2022.09.28
류민아 2022.09.28 0 3
Re:반죽 냉장보관
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관리자 | 2022.09.28
답변대기 관리자 2022.09.28 0 2556
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협력업체 할인 받는 방법 문의
김관옥 | 2022.09.27
김관옥 2022.09.27 0 2844
Re:협력업체 할인 받는 방법 문의
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관리자 | 2022.09.28
답변대기 관리자 2022.09.28 0 3890

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